Het team

Annick Van Alsenoy Project manager

Ik kijk graag links, rechts, boven en onder, ongeremd glimlachend en positief is mijn natuurlijke instelling. Steeds geïnteresseerd in de wereld en in wat er rondom mij plaats grijpt. Wandelen, stappen, rennen zijn mijn favoriete werkwoorden die een daad stellen op de weg die ik ben ingeslagen.

VERBINDING ALS KERNWAARDE

Ik verbind graag mensen met elkaar; klanten, deelnemers, coaches, collega's. En ik ontwar graag knopen. Ik ben ook een 'safety rope' waar je terecht kan als je even in de knoop ligt. Ik haal kracht en energie uit deze verschillende wisselwerkingen.

Arne Van Bavel Assistent E-Marketing

Ik ben al sinds jongs af aan heel erg geïnteresseerd in computers en multimedia. Van een jeugdige interesse is het gegroeid naar een professionele passie die ik bij ITINERA kan omzetten in de praktijk. Mijn passie is ook mijn absolute focus en iedere opdracht is een uitdagend doel.

nieuwe technologieën

In 2010 ging ik naar de jaarlijkse belangrijke computerbeurs CEBIT in Hannover. Dit bezoek is voor mij een belangrijke mijlpaal geweest in mijn studiekeuze want door het zien en ontdekken van alle nieuwe technologieën en toepassingen wist ik met grote zekerheid dat de informatie-en communicatietechnologie mijn professionele toekomst zou worden.

Brigitte Mortier Outplacementconsulent, coach

Reeds van jongs af aan zette ik stappen in de wereld van de persoonlijke groei en was ik al helemaal geboeid door iemands verhaal en door de dynamiek van relaties. Ik hou ervan om mijn deelnemers en coachees mee te nemen in een ontwikkelingstraject. Door mijn skills en expertise te delen, hoop ik te inspireren en te motiveren op het pad van persoonlijke, relationele en professionele zelfrealisatie.

Een gerealiseerde POP

Dank zij loopbaanbegeleiding kreeg ik acht jaar geleden meer zicht op mijn verlangen om mensen te coachen en eigen ervaringen en inzichten door te geven. Ik stelde mijn eigen POP op en acht jaar en vele opleidingen later ondersteun ik met passie mensen met hun loopbaanvragen en/of persoonlijke groei.

Erik Leenders Managing director, trainer, coach

Ik hou ervan om iedere dag nieuwe wegen, plekken en opportuniteiten te ontdekken. Soms ontdek ik alleen, dan eens met z’n tweeën of regelmatig met een hele groep. Soms kijk ik achteruit, of blijf ik stilstaan op een kruispunt vooraleer ik oversteek maar kijk dan snel terug vooruit steeds met grote nieuwsgierige ogen vol verlangen.

Een belangrijk moment in mijn loopbaan

“The Career counselor handbook” was in mijn loopbaan het eerste boek dat me heel veel inspiratie heeft gegeven wat betreft visie en aanpak. Het was als het ware het eerste boek met een ruimere en interessante kijk op loopbaancoaching. De inhoud van het boek is ondertussen wat achterhaald maar het blijft een speciale plek hebben in mijn bibliotheek en loopbaan.

Griet Trainer, coach

KAREN VAN HEUCKELOM Trainer, coach

Als bezielde loopbaancoach begeleid ik mensen bij verandering. Afhankelijk van wie mijn coachee is, waar hij/zij staat en wat de loopbaanvraag is, ga ik samen met hen op zoek naar wat ze drijft, waar ze goed in zijn, waar ze naartoe willen in hun werk en/of leven. Welke weg mijn coachee ook kiest, ik ondersteun hem/haar graag in zijn/haar ontwikkelingskansen!

Mijn groot hart

Ik heb een groot hart voor mensen. En op een bepaald ogenblik in mijn loopbaan, heb ik begrepen dat ik met dit groot hart anderen ook professioneel kon helpen. Want ik ben geïnteresseerd in wie de andere is, wat belangrijk is in zijn/haar werk en leven, welke talenten en waarden hij/zij inzet en uitdraagt en waartoe keuzes leiden. Coachen met hart en ziel is sindsdien mijn vak.

Liesbeth Briers Outplacementconsulent, coach

In mijn aanpak staan centraal : samen op weg, met vele reflectie – en actiemomenten, mijn deelnemers en coachees begeleiden in het leggen van de ( of een nieuwe) puzzel van de loopbaan. Ik werk vanuit een positieve, waarderende benadering om op zoek te gaan naar energie-gevers waardoor mijn deelnemers en coachees hun ‘rugzak’ ruim kunnen vullen met inzichten en persoonlijke plannen die hen toelaten autonoom hun loopbaan succesvol voort te zetten.

Op reis in mijn eigen loopbaan

Reizen is voor mij een manier om vragen te stellen die ik me thuis niet stel, vooral over mezelf. Ik kijk met de ogen van een reiziger naar mezelf en naar de wereld en onderzoek zo mijn leven en loopbaan met een open, nieuwsgierige blik.

"Er bestaat geen weg, de weg ontstaat al lopend" (Antonio Machado)

MAAJKE CALLEBERT Peer coach, trainer

14 was ik en ik wou naar Peru. Ik ben nog steeds niet naar Peru geweest, maar Mexico werd mijn tweede thuis. Bolivia en Frankrijk volgden. Het internationale werd een rode draad in mijn leven, op ontdekking zijn mijn motto. Intussen heb ik diep wortel geschoten in Antwerpen en toch ben ik nog steeds op zoek. Op zoek naar nieuwe indrukken, nieuwe mensen, nieuwe ervaringen.

2 belangrijke kernkwaliteiten

Van mijn kernkwaliteiten zijn er 2 die een belangrijke impact hebben gehad op mijn loopbaanpad: de ruwe kant staat voor het duidelijk durven benoemen, staat voor mijn wat strengere uiterlijk én aanpak, maar ook voor mijn discipline. De zachte kant symboliseert mijn warme ik, het begaan zijn en opslorpen van wat de trainees en coachees meemaken, maar ook het durven –gericht en doordacht- samen beslissen stukjes weg te vegen op weg naar een nieuwe toekomst.

MAARTEN VAN HAL Outplacementconsulent, coach

Ik vind dat iedereen het beste uit zichzelf moet proberen te halen of tenminste daarnaar te streven. Niet zozeer voor de firma of de leidinggevende maar vooral ook voor zichzelf. Ik vind het erg leuk, interessant en uitdagend om het beste uit mijn deelnemers en coachees naar boven te krijgen om vervolgens nieuwe kansen te zien en te grijpen. De weg naar die zoektocht probeer ik samen met hen op een open, vriendelijke en doelgerichte wijze te realiseren.

Een frisse wind door mijn loopbaan

De ventilator staat voor mij voor een frisse wind, een stofkam die nodig was om verder te groeien in mijn loopbaan. En die ventilator kon alleen draaien toen er op een bepaald moment in mijn loopbaan voldoende energie was. Maar de ventilator verwijst ook naar het moment waarop ik mijn eigen mening, ambities en opties wist te ventileren om zo mijn doelstellingen te realiseren.

MARLEEN DEBOECK Trainer, coach, outplacementconsulent

Ik ga steeds een eind op weg met mijn coachees en deelnemers als een tandem, waarbij zij aan het stuur zitten van hun loopbaan. Ik kijk samen met hen wat echt belangrijk is voor hen: wat zijn hun drijfveren, verlangens, mogelijkheden en potentieel? Zo stellen ze hun rugzak samen, verkennen we samen het landschap en stippelen we samen de route uit. Aan het eind zijn zij klaar om zelf stappen te zetten, voor zowel een carrière als een leven in balans.

Mijn zelfstandigheid, mijn eigen BTW-nr

Nooit te oud om te kiezen voor verandering, om te gaan voor wat je energie geeft! Ik heb zelf ervaren hoe het is om in beweging te komen, bekrachtigd te worden in mijn keuzes door mensen die me respectvol begeleidden in mijn ontwikkeling en sterke eigenschappen. Dat is een enorm geschenk. Ik ben gegaan voor mijn passie: begeleiden van mensen, met hart en ziel en telkens ontzettend dankbaar een bijdrage te mogen leveren en getuige te mogen zijn van hun groeiproces

MATHIEU VAN RENTERGEM Outplacementconsulent, coach

Ik nodig mijn deelnemers en coaches uit om samen op pad te gaan om hun unieke kenmerken, talenten, waarden, dromen, interesses, drijfveren en vooral hun mogelijkheden en alternatieven in kaart te brengen. In overleg bekijken we het landschap vanuit meer dan één perspectief en verkennen ik samen met hen meerdere wegen naar hun doel.

Het belang van een juiste balans

Ik ben er me van bewust dat mijn loopbaan langer zal duren en daardoor ook een traject met meer variatie qua jobinhoud en werklast zal vertonen. Ik hecht daarom voortdurend heel veel belang aan de ideale mix van werk en privé, in functie van mijn mogelijkheden, talenten, interesses, waarden en beschikbaarheden – en dat in elke fase van mijn leven.

Mieke Toppets Outplacementconsulent, coach, consultant

Steeds onderweg ben ik, op ontdekkingsreis doorheen de wondere wereld van mogelijkheden en talenten. Nieuwe coachees glimlachen als ik hen vertel dat ik vroeger ook ervaring opdeed als rekruteerder, selecteerder en beslisser. En hoe moeilijk ik het dan had om beperkingen te zien van mensen. Want dat is mijn grootste kracht. Als HR consultant, zie ik vlot het potentieel van organisaties, ken de arbeidsmarkt door en door – en laat iedereen meedrijven op die kennis om samen te bouwen aan een sterk verhaal.

ALS EEN VIS IN HET WATER

Dankzij een collectief ontslag werd ik verplicht om grondig na te denken over mijn loopbaankeuzes. Er ging een nieuwe wereld voor me open en koos er voor mijn echte talenten in te zetten en niet te blijven hangen in een richting “omdat ik er nu eenmaal voor gestudeerd had”. Waar ik voordien wel tot de nodige resultaten kwam vanuit opgebouwde expertise, had ik in het werken met mensen vanaf dag 1 het gevoel dat ik eindelijk mijn natuurlijke biotoop gevonden had. Als een vis in het water…

SUZANNE KEMPENEERS Trainer, coach

Een weg, een route, een traject... Het gaat over het pad dat mijn deelnemers en coachees stappen, het proces dat ze doormaken. En dat doen ze stap voor stap. Geen voorgekauwde theorie, maar een op het hier-en-nu, met deze mens(en), afgestemd verhaal. Elk traject is dan ook een ontdekkingstocht. En vaak kom ik pareltjes tegen waarvan mensen hun ogen gaan stralen. Daar doe ik het voor. Als trainer en coach vertaal ik mijn ruime kennis en kunde naar een speelse en concrete aanpak met diepgang.

De veelzijdigheid van een Zwitsers zakmes

Dit is een kleintje, vaak gebruik ik een groter. Het is een tool met veel mogelijkheden, all-round zeg maar. Het is degelijk, veelzijdig, vaak verrassend en als je in de problemen zit, kan je er maar beter eentje in de buurt hebben ;-). Zo wil ik ook graag in mijn job staan!

PASCALE OLEMANS Trainer, coach

Ik houd ervan om mensen te begeleiden zodat ze een beter inzicht krijgen in hun unieke talenten. We zijn allen meer dan alleen een medewerker en vinden ons evenwicht en onze behoeften in ieder levensgebied en levensfase. Als klankbord geef ik de nodige sturing door middel van vragen en oefeningen, steeds oplossingsgericht. Via een grondige analyse van de loopbaan nodig ik de coachee uit om met een frisse blik te kijken naar alternatieve ontplooiingsmogelijkheden.

Oog hebben voor het detail

Terwijl ik luister naar de personen die voor me zitten, heb ik oog en oor voor ieder detail zodat ik me een totaalbeeld kan vormen van hun verhaal en beleving. Het is alsof ik met al mijn zintuigen door het glas van een loep kijk, ieder detail in een vergrootte vorm kan bekijken en in me opnemen.

Yves Trainer, coach

Ik haal mijn energie uit de verbinding met mijn klanten en stimuleer ze om bewust hun lot in hun eigen handen te nemen. De enige manier om goed werk te leveren is door te doen wat men graag doet, zei Steve Jobs. Ik tracht mijn coachees zo snel mogelijk te laten ontdekken wat ze graag willen doen en welke stappen ze daarvoor moeten zetten. En deze zijn soms heel praktisch maar soms ook spiritueel.

Een kantelpunt in mijn loopbaan

Door het ontdekken van dit boek heb ik mijn professionele missie eindelijk ontdekt. Het heeft mij de inspiratie gegeven om voor een volledige loopbaanverandering te kiezen wat gepaard ging met afscheid nemen van angsten en beperkende overtuigingen. Zo heb ik mijn loopbaan in eigen handen genomen en ik betreur deze keuze geen enkel minuut!