Wat is outplacement?

Waarom is professionele begeleiding na ontslag zo belangrijk?

Een ontslag is nooit een pretje, noch voor de werknemer, noch voor u als werkgever. Welke reden ook aan de basis ligt van een ontslag, altijd is het aan te bevelen om uw ontslagen werknemer goed te laten opvangen en begeleiden.

Voor een ontslagen werknemer kan een ontslag immers heel wat negatieve gevolgen hebben en emotionele reacties oproepen: stress, financiële problemen, angst voor de toekomst, verminderd zelfvertrouwen, boosheid, schaamte, depressieve gevoelens... Hij zal bijgevolg alle steun kunnen gebruiken.

ITINERA zorgt eerst en vooral voor de noodzakelijke psychologische hulp en een warm menselijke ondersteuning bij de verwerking van het ontslag.

Uw werknemer kan vervolgens rekenen op een efficiënte en professionele outplacementbegeleiding naar een nieuwe betrekking toe.

Het doordacht maken van loopbaankeuzes, hulp bij het solliciteren, administratieve steun en eenvoudigweg een luisterend oor: de outplacementbegeleiding van ITINERA biedt uw werknemers een totaalpakket in hun zoektocht naar een nieuwe wending in hun carrière.

U heeft steeds de mogelijkheid om op vrijwillige basis outplacement aan te bieden aan uw medewerker. In heel wat gevallen bent u als werkgever ook wettelijk verplicht om outplacement aan te bieden.