8 Puzzelstukken om je draagkracht te verhogen

Je komt thuis van je werk en je zegt tegen jezelf: “Ik ben wéér in overdrive gegaan, ik heb mezelf nauwelijks een middagpauze gegund, heb toch weer langer gewerkt dan gepland en nu moet ik snel tijd maken voor de kinderen en het huishouden… “ 

Vraag jij jezelf ook soms af of je dit nog lang kan volhouden?

3 experts werkten voor jou een workshop uit om je te helpen je draagkracht een meer centrale plek te geven in je leven.  

Doelgroep:

O.a. voor diegenen die hoge eisen stellen aan zichzelf, een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, een hoge betrokkenheid ervaren bij hun werk en/of familie, gevoelig zijn voor hoge werkdruk en stress. 

Wat leer je in de opleiding :

 • Je gaat bewuster om met je energiebalans omdat je weet wat je energie geeft en wat je energie kost;
 • Je hebt een beter inzicht in je denkpatronen, sabotagetechnieken en overtuigingen die je veerkracht en energie verminderen;
 • Je herkent de signalen die je iets vertellen over je onbalans, energieverlies of negatieve stress en je weet hoe je dit snel kan kantelen;
 • Je maakt meer keuzes vanuit wat jij belangrijk en waardevol vindt;
 • Je kent je sterktes en weet die gerichter in te zetten zodat dit een winst betekent voor jezelf, je directe omgeving en de organisatie waar je werkt. 

Aan de slag met de 8 puzzelstukken:

Hoe de 3 experts dit samen met jou aanpakken:

 • Verhalen delen: jouw verhaal in een ruimere context plaatsen (westerse samenleving, tendensen, verwachtingen, behoeften);
 • Mijn sterktes en energiegevers: je krijgt inzicht in wat je energie geeft en wat je in je kracht zet;
 • Mijn valkuilen, schaduw en energievreters: je beseft beter wat je “klein houdt” en wat je energie kost;
 • Mijn waarden en drivers: je weet wat je motiveert en wat belangrijk voor je is en waarom;
 • De kracht van gedachten: je onderzoekt de dialogen die je met jezelf voert en wat deze met je doen;
 • Stress (g)een probleem: je snapt beter hoe stress werkt en wat je kan doen om die stress te beperken;
 • Aandacht en focus: dit gaat over de tijd die je richt op de keuzes die je maakt of wil maken;
 • Integratie-opdracht: alle vorige puzzelstukken worden in deze opdracht verwerkt. 

Wie zijn de 3 experts :

Anita Stevens

Ruim 10 jaar werkt Anita als zelfstandig trainer en coach. Het faciliteren van groepen en individuen in hun persoonlijke en professionele groei is haar passie. Ze begeleidt mensen in de zoektocht naar werk, werkgoesting, persoonlijk leiderschap en zelfzorg. In haar boek: “ De vintage werknemer - Hoe langer en anders werken”, houdt ze een pleidooi om (in gedeelde verantwoordelijkheid) werk én een duurzame én een flexibele invulling te geven (werkbaar en wendbaar).

Erik Leenders

Stond mee aan de wieg van Itinera en nam over de jaren meer en meer leidinggevende taken op zich naast zijn werk als coach en trainer. Erik heeft steeds met heel veel passie en toewijding zich toegelegd op thema’s zoals loopbaanontwikkeling, loopbaanoriëntatie, werkmotivatie, focus & aandachtsmanagement. Hij is er o.a. van overtuigd dat een juiste afstemming tussen werk en kerntalenten een belangrijke basis is om een gezond evenwicht te vinden en te behouden tussen energie, motivatie en duurzame inzetbaarheid. 

 

Karen Van Heuckelom

Karen begeleidt veranderingen, zowel bij individuen als teams en organisaties. Ze is vertrouwd met dit thema omdat ze zelf diverse persoonlijke ontwikkelingstrajecten gelopen heeft waarin ze stapsgewijs haar eigen draagkracht heeft kunnen verhogen. 'Zelf ervaren' is voor haar bijna een voorwaarde om het verder met anderen te kunnen verkennen. Ze houdt van werkvormen waarin mensen met en van elkaar leren door te reflecteren, door mogelijkheden te verkennen, door vanuit kwetsbaarheid te delen en te zijn.

Waar?

Britselei 15 te 2000 Antwerpen

Wanneer?

16/10/2017 en 13/11/2017 en 11/12/2017 en 15/01/2018.

De sessies zijn telkens van 9u tot 17u.

Je volgt deze opleiding met “lotgenoten" van diverse bedrijven die van en met elkaar leren en mekaar ondersteunen in hun veranderproces. Naast heel veel diverse werkvormen is er ook ruimte voor ontspanningsoefeningen.

Kostprijs:

€ 1980,- exclusief BTW. Alle kosten inbegrepen (catering, lesmateriaal, e.d.)

KMO-Portefeuille

Itinera-Career Management Services is een erkende dienstverlener in het kader van de Kmo-portefeuille onder het nr DV.O105248.

Hierdoor kan je inschrijving onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een gedeeltelijke subsidiëring. Check de voorwaarden om in aanmerking te komen hier.

Indien je denkt in aanmerking te komen voor de subsidiemaatregel, vind je hier de of neem je contact op met Itinera via 0800/ 11 303.

Catering tijdens de opleidingen.

Tijdens deze opleiding van Itinera, is er water, koffie of andere frisdranken voorzien. We voorzien een uitgebreide broodjeslunch. De kosten van de catering zijn begrepen in de inschrijvingsprijs.

Na inschrijving via onze website krijg je een automatische bevestigingsemail. 

Hoe inschrijven?

Schrijf je rechtstreeks in via onze website of telefonisch via 03/218 10 70.