Outplacement

Wat is outplacement?

Wat is outplacement? Outplacement is een begeleidingstraject, dat je werkgever je vrijwillig of verplicht (cfr info voor werkgevers) aanbiedt na je ontslag, om je te ondersteunen in het vinden van een nieuwe job.

Samen met je persoonlijke coach ga je op zoek naar een nieuw professioneel begin, krijg je een duidelijker zicht op je kerncompetenties en jobkeuzes en leer je deze in een sollicitatiegesprek helder en vlot voor te stellen. Je leert hoe je moderne sollicitatiekanalen kan gebruiken om je jobdoelwit succesvol te bereiken. 

Wat mag je verwachten van een outplacement bij ITINERA?

  • Samenwerken met je persoonlijke coach: te horen krijgen dat men ontslagen is, komt meestal erg hard aan. Het is in elk geval nooit een pretje. Integendeel, voor velen betekent het een zware slag en een moeilijke periode. Van je persoonlijke outplacementcoach mag je heel wat begrip en steun verwachten, zowel professioneel als emotioneel.
  • Afstemmen van het programma: vanaf het intakegesprek stemt je coach het outplacementprogramma af op je persoonlijke noden om snel een gepaste baan te vinden.
  • Opstellen van een overzichtelijke competentiescan: zin en energie hebben om nieuw werk te zoeken en je openstellen voor nieuwe kansen is een volgende stap. Hiervoor staan we uitgebreid stil bij wie je bent, wat je kan en wat je wil. Zo kan je het 'job-doelwit' bepalen dat past bij uw specifieke vaardigheden, ervaring en motivatie. Je formuleert samen met je coach welke stappen je zal zetten om de gegeerde job te bereiken.
  • Leren succesvol solliciteren: je coach helpt je uiteraard ook met je personal branding, het opstellen van aantrekkelijke motivatiebrieven en je cv. Je leert hoe moderne sollicitatiekanalen te gebruiken en hoe je geslaagde sollicitatiegesprekken voorbereidt en voert.
  • Assessments doordacht voorbereiden: je coach introduceert je in de geheimzinnige wereld van de assessments waarbij je leert hoe je de resultaten op een positieve manier kan integreren in een sollicitatieproces.
  • Fiscaal & juridisch adviseren: je coach brengt je in contact met een Itinera-adviseur die je adviseert bij fiscale en juridische zaken bijvoorbeeld bij de opstart van een eigen zaak.
  • Uitbreiden van je netwerk: je leert hoe je zelf op een aangename manier je netwerk uitbreidt. Je krijgt tevens toegang tot het enorme netwerk van Itinera en het persoonlijke netwerk van je coach.
  • Integratiecoaching vanaf tewerkstelling: je coach volgt je op vanaf de eerste dag van je nieuwe tewerkstelling en coacht je tijdens de opstartfase tot 3 maanden na de start.

Outplacementcoaching bij ITINERA biedt je dus een totaalpakket in je zoektocht naar een nieuwe wending in je carrière.

- Hoe de begeleiding praktisch verloopt en wat je in detail mag verwachten vind je hier.

- Hoe je bij ITINERA jou outplacement-traject op maat kan samenstellen.

- 5 tips om het outplacementkantoor te kiezen dat bij jou past.

Mijn coach begeleidde me vlot bij de inschrijving voor een cursus doorheen de administratieve rompslomp.

Isabelle - Deelneemster Outplacement bij "Itinera te Antwerpen"