Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding bij ITINERA: oog voor jouw uniek talent.

Jouw loopbaancoach begeleidt je in jouw zoektocht : naar meer bezieling, naar een nieuwe uitdaging, naar de droombaan van jouw leven, naar meer harmonie en rust in jouw huidige baan, naar een optimalere samenwerking met jouw collega's, naar een juister evenwicht tussen werk en vrije tijd, enz.                                                                                       

Onze ontmoeting het afgelopen jaar heeft mijn leven een hele nieuwe wending gegeven Bedankt ! Eerste weekend NLP achter de rug en de intense drang om je nogmaals te bedanken.

- Lindi


Hoe pakken we dit dan aan ? Onze ervaren coaches, jouw belangrijkste tool.

Ons belangrijkste tool is jouw professionele coach. Hij begeleidt je door heel het proces met vragen, reacties, advies, houdt jou een spiegel voor zodat je zelf meer en meer een duidelijker antwoord vindt op jouw vraag.

Jouw coach kan jou uitnodigen extra opdrachten en thuiswerk te maken. Op het einde van de coaching heb je een duidelijker beeld van jouw kwaliteiten, vaardigheden, motivatie en werkwaarden. Wij staan stil bij mogelijke belemmeringen die in de weg staan om een nieuwe stap in jouw loopbaan te zetten.                                                                    

En wat dan na de coaching ? Jouw POP is je rode draad.

Doorheen de coaching stel je samen met jouw coach een persoonlijk ontwikkelingsplan op dat je op het einde van de coaching een duidelijk beeld geeft van de volgende stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Het is als het ware jouw rode draad voor de nabije toekomst en geeft aan hoe en tegen wanneer je de volgende stappen in jouw loopbaan zet.                                                                                                         

Loopbaanbegeleiding, voor wie ?

De loopbaanbegeleiding bij ITINERA staat open voor iedere particulier en/of organisatie. Als werknemer of zelfstandige kan je in Vlaanderen en in Brussel beroep te doen op de financiering via de loopbaancheques. Je kan deze loopbaancheques bestellen bij VDAB.

Klik hier voor meer info over de voorwaarden en aanvraag.                                                                                                      

Opleidingscheques aanvragen via loopbaanbegeleiding?

Als hooggeschoolde kan je beroep doen op opleidingcheques als je loopbaanbegeleiding volgt en je opleiding:

  • deel uitmaakt van het persoonlijk ontwikkelingsplan dat je samen met je loopbaanbegeleider opgesteld hebt, en
  • georganiseerd wordt door een erkende opleidingsverstrekker.

Is dit het geval? Vul dan met je loopbaanbegeleider een attest in en bezorg het aan de opleidingsverstrekker.

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding bij ITINERA?

ITINERA is één van de grondleggers van loopbaanbegeleiding in Vlaanderen en stond aan de wieg van het eerste loopbaanbegeleidingsproject van het ESF-Vlaanderen in 2003.

Sinds haar oprichting in 1999 begeleidde ITINERA al enkele duizenden werknemers, zelfstandigen en werkzoekende succesvol in een loopbaanbegeleidingstraject.

Onze coaches worden professioneel geselecteerd, opgeleid en begeleid om een perfecte service en coaching te bieden aan onze coachees.

Sinds 2013 kent Vlaanderen een wildgroei aan loopbaancoaches. ITINERA raadt jou daarom aan om zeker te kiezen voor een ervaren en professioneel bureau.

Waar kan je bij ITINERA loopbaanbegeleiding volgen ?

Wij organiseren voor jou loopbaanbegeleiding o.a. op de volgende plaatsen :

Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Hasselt, Heist-o/d-Berg, Herentals, Kortrijk, Leuven, Mechelen, St. Niklaas, Turnhout, Vlezenbeek, Zemst.                                                                                                                                             

Ik heb nog steeds geen spijt deze wending gemaakt te hebben. Daarom ook mijn oprechte dank voor de schitterende en menselijke begeleiding die ik van jou mocht genieten. Een niet te vergeten ervaring, echt waar!! Ook al toonde ik het misschien niet, binnenin ging er van alles tekeer, en kwamen veranderingen op gang. Dat alles dank zij jouw uitmuntende begeleiding. Dus een superdikke dankjewel.

- Ann


Wat moet ik praktisch doen?


 1. 1.

  De 1ste stap Inschrijven kan je via deze link. Zodra je ingeschreven bent, contacteren we jou voor een eerste afspraak. Je kan ondertussen via de VDAB je loopbaancheque bestellen. Dit kan je hier doen.

 2. 2.

  Het kennismakingsgesprek. Na de wederzijdse kennismaking, luistert de coach naar jouw loopbaanvraag. Op het einde van het eerste gesprek formuleert de coach een plan van aanpak. Indien je jezelf hierin kan vinden, kan de coaching van start gaan. Je legt samen de volgende gesprekken vast.

 3. 3.

  Vervolg & duurtijd. De volgende gesprekken hebben als doel jouw inzicht te vergroten en jou te helpen bij het formuleren van het juiste antwoord op jouw vraag. Een coachingsgesprek duurt gemiddeld 1u tot 1,5u. De totale looptijd van de coaching bepaal je samen met jouw coach en wordt o.a. beïnvloed door jouw ritme, jouw beschikbaarheid en de mogelijke tussentijdse opdrachten. Het systeem van de loopbaancheques van de Vlaamse Overheid geeft jou de mogelijkheid om je te laten coachen gedurende max. 2 x 4u.

 4. 4.

  Einde van de coaching. Iedere coaching wordt afgerond met een Persoonlijk Actie Plan (zie uitleg hierboven).Ik heb veel geleerd over wat ik voor mezelf en de mensen om me heen nog aanpakken moet, waarvoor ik dankbaar ben. Alvast een DIKKE DANKJEWEL.

- Peter


ITINERA organiseert gratis individuele infomomenten.

Itinera organiseert gratis individuele infomomenten op diverse plaatsen om jou een duidelijker beeld te geven van onze aanpak.

Aartrijke
Zeeweg Noord 16
Steeds van 19u tot 20u

Antwerpen
Britselei 15

Berlaar 
Molenlei 23/A  
Zie info op inschrijvingsformulier

Borsbeek 
Akkerdonckstraat 29  
Zie info op inschrijvingsformulier

Gent
Stapelplein 21
Steeds van 19u30 tot 21u00.

Heist o/d Berg 
Kleine Lammeneelstraat 2  
Zie info op inschrijvingsformulier

Herentals 
Lierseweg 47  
Zie info op inschrijvingsformulier

Kortrijk
Overheulestraat 237
Steeds van 18u30 tot 19u30.

Kortrijk 
Leiestraat 25  
Zie info op inschrijvingsformulier

Leuven
Romaanse Poort, Brusselsestraat 63  
Nieuwe data weldra

Mechelen 
Ondernemershuis, Kanunnik De Deckerstraat 20 A
Zie info op inschrijvingsformulier

Schaffen (Diest)
Rothstraat 69
Zie info op inschrijvingsformulier

Sint-Niklaas
Stationsstraat 113 B – 9100

Zedelgem (Aartrijke)
Zeeweg Noord 16
Zie info op inschrijvingsformulier